צ'ימיצורי ובהרט טורשי • מירי זורגר מגישה גורמה לשבת

    מירי זורגר 1 Comment on צ'ימיצורי ובהרט טורשי • מירי זורגר מגישה גורמה לשבת
    17:03
    06.05.24
    אבי יעקב No Comments on הפתעה בפוניבז': מונה ר"מ חדש וצעיר משושלת מיר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חמוצים פשטידות ומאפים

    סלט שורשים

    מצרכים

    4 גזרים חתוכים לגוליאן

    1 ראש סלרי חתוך לגוליאן

    1 לפת חתוך לזוליאן

    2 קולרבי חתוכים לזוליאן

    לתחמיץ

    1 כוס חומץ

    1 1/2  כוסות מים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    7 כפיות סוכר

    להגשה שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה

    את הירקות שמים בקערה

    את מצרכי הרוטב מערבבים היטב בשייקר

    שופכים את הרוטב מעל הירקות מערבבים ומניחים לשעה לפני ההגשה

    מגישים עם שומשומים

     

    ירקות בתחמיץ סיני

    מצרכים

    3 מלפפונים פרוסים

    10 צנוניות פרוסות

    2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

    1/3 כרוב חתוך לרצועות

    2 גזרים פרוסים

    לתחמיץ

    1 כוס סוכר

    1 כוס חומץ אורז

    3/4 כוס מים

    1 כפית מלח

    2 ס"מ גנגר קצוץ

    1 פלפל צילי קצוץ

    2 כפות שמן שומשום

    2 כפות רוטב סויה

    להגשה

    שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה

    את הירקות מסדרים בצנצנת

    את מצרכי התחמיץ מרתיחים בסיר לאחר רתיחה מכבים את האש וממתינים כדקה שופכים את התחמיץ מעל הירקות וסוגרים עם מכסה

    מחכים שעתים ומגישים עם שומשומים

     

    ירקות בתחמיץ בהרט-טורשי

    מצרכים

    4 גזרים חתוכים

    3/4 כרובית פרחים

    1/2 כרוב

    3 קולורבי חתוך

    2 פלפלים חריפים קצוצים

    2 גמבה חתוך

    לתחמיץ מס 1

    1 1/2 כוסות חומץ

    3 כוסות מים

    1 כף מלח

    1 כף סוכר

    תחמיץ מס 2

    1/2 כוס חומץ

    3 כפות בהרט חמוצים

    2 כפות שמן

    1 ראש שום

    אופן ההכנה

    את התחמיץ הראשון מביאים לרתיחה מניחים את הירקות ל2 דק בתחמיץ הרותח מוציאים ומעבירים לצנצנת מכבים את האש

    מוסיפים את מצרכי תחמיץ מס 2 מוסיפים אל הסיר עם התחמיץ ומערבבים

    שופכים את התחמיץ מעל הירקות וסוגרים עם מכסה

    מניחים לשעתים במקרר ומגישים

     

    סלט צימיצורי

    מצרכים

    לסלט

    4 כפות קוביות קטנות של פלפל אדום

    4 כפות קוביות קטנות פלפל כתום

    4 כפות קוביות פלפל ירוק בהיר

    4 כפות פטרוזליה

    2 שיני שום

    1 מלפפון בחומץ

    3 כפות גמבה מוחמצת

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף סוכר

    מיץ מ 2 לימונים

    להגשה

    1/2 כוס רוטב איולי

    6 פרוסות סלמון מעושן

    לקישוט עלי מקרו חרדל ומעט שומשום שחור

    אופן ההכנה

    את הפטרוזיליה והשום עם המלפפון חמוץ והגמבה המוחמצת יש לשים בקערת המאסטר סלייסר ולעבד למסה קצוצה קטן

    להעביר לקערה ולהוסיף את שאר המצרכים לתבל ולהניח לשעה לספיגת טעמים

    לסנן לפני ההגשה

    להגשה

    בקערה שקופה מניחים סלט  ומעל  מזלפים מעט רוטב  איולי ומעל מסדרים את הסלמון על שיפוד

    מקשטים ומגישים

     

    מיני בצקיות פטריות

    מצרכים

    1/2 כוס מים

    60 גר'  חמאה

    1/2 כפית מלח

    1/2 כוס קמח

    3 ביצים

    לפטריות

    2 בצלים קצוצים

    1 סלסילת פטריות

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפיות אבקת מרק פטריות

    150 גר' גבינה צהובה

    אופן ההכנה

    בסיר מבשלים מים חמאה ומלח לרתיחה

    מסירים מהאש ומוסיפים קמח מערבבים ואז מוסיפים את הביצים אחת אחת

    הכלי נפרד מטגנים בצלים עד להשחמה

    קוצצים את  הפטריות ומוסיפים למחבת

    מטגנים עד שהשחימו כ 15 ד'

    מתבלים ומוסיפים את הגבינה

    מעבירים את מסת הפטריות לבצק המבושל ומערבבים

    אופים בתבניות אישיות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

    כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    קניש פטריות

    מצרכים

    לבצק

    2 כוסות קמח

    1/2 כוס שמן

    חצי כוס מים רותחים

    2 כפות חומץ

    1/2 כפית מלח

    למלית

    4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה עם  3 כפות שמן זית

    3 כפות זיתי קלמטה טחונים

    2 סלסילות פטריות  קצוצות

    3 בצלים פרוסים

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    להברשה

    1 ביצה

    שומשום שחור ולבן לציפוי

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומניחים למנוחה לחצי שעה

    מכינים מאת המלית

    מטגנים בצלים עד להשחמה

    מטגנים פטריות עד להשחמה

    מוסיפים את הבצלים המטוגנים והפטריות המטוגנות אל הפירה מוסיפים את הזיתים הטחונים

    מתבלים  טועמים ומתקנים תיבול

    מחלקים את הבצק לשנים ומרדדים לעלה צר וארוך

    ממלאים ומגלגלים מניחים את 2 הרולים על תבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ומפזרים שומשום

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד'

    אפשר להכין כמאפים אישיים

     

     



    1 תגובות

    מיין תגובות